Verkeersschool Frank Massop geeft als eerste les in elektrische Ford Mustang

Ford Mustang (persbericht)

Het CBR heeft onlangs de elektrische Ford Mustang Mach-E goedgekeurd als lesauto. Verkeersschool Frank Massop heeft de auto, met een actieradius tot wel 610 kilometer en snellaadtechnologie, als eerste verkeersschool in Nederland gebruik genomen als lesvoertuig.

Verkeersschool Frank Massop in Winterswijk heeft de vloot uitgebreid met een volledig elektrische Mustang. Frank Massop, eigenaar van de verkeersschool, heeft deze keuze gemaakt, vanwege de elektrische toekomst van het wagenpark. Lessen in een elektrische auto is volgens de rijschoolhouder niet alleen comfortabeler, maar kan ook de rijopleiding versnellen. Er is namelijk geen tijd meer nodig om te leren omgaan met de koppeling en een handgeschakelde versnellingsbak. Dat kan, afhankelijk van het talent van de leerling, meerdere lesuren schelen, denkt Massop. Elektrisch lessen is daarmee beter voor de leerling én het milieu omdat we niet alleen emissievrij rijden, maar ook per saldo minder kilometers hoeven te maken.

Automaat rijbewijs

De ontwikkelingen in de automarkt hebben ook invloed op de rijschoolbranche. Massop zag een stijging van de vraag naar een automaat rijbewijs, waardoor hij zo snel mogelijk wilde overgaan op elektrisch lesgeven. De verkeersschoolhouder verwacht dat de nu al grote vraag naar ‘automaat rijbewijzen’ op termijn alleen nog maar verder zal groeien als velen overgaan op elektrisch rijden.

Indien een leerling per sé ook nog wil kunnen rijden in een auto met een handgeschakelde transmissie, kunnen leerlingen nog extra lessen bijboeken bij de verkeersschool om dat onder de knie te krijgen. Wat Massop betreft is de ‘code 78’ niet meer van deze tijd, omdat veel leerlingen thuis al de beschikking hebben over een auto met automaat. Daarnaast gaat met de doorbraak van de elektrische auto het handmatig schakelen snel tot het verleden behoren. “Waarom dit nog willen leren en er extra lesuren en – kilometers aan besteden?”

De elektrische Mustang Mach-E is binnen de lesautovloot van Massop de tweede Ford met een automatische transmissie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Verkeersschool Frank Massop geeft als eerste les in elektrische Ford Mustang | RijschoolPro

Verkeersschool Frank Massop geeft als eerste les in elektrische Ford Mustang

Ford Mustang (persbericht)

Het CBR heeft onlangs de elektrische Ford Mustang Mach-E goedgekeurd als lesauto. Verkeersschool Frank Massop heeft de auto, met een actieradius tot wel 610 kilometer en snellaadtechnologie, als eerste verkeersschool in Nederland gebruik genomen als lesvoertuig.

Verkeersschool Frank Massop in Winterswijk heeft de vloot uitgebreid met een volledig elektrische Mustang. Frank Massop, eigenaar van de verkeersschool, heeft deze keuze gemaakt, vanwege de elektrische toekomst van het wagenpark. Lessen in een elektrische auto is volgens de rijschoolhouder niet alleen comfortabeler, maar kan ook de rijopleiding versnellen. Er is namelijk geen tijd meer nodig om te leren omgaan met de koppeling en een handgeschakelde versnellingsbak. Dat kan, afhankelijk van het talent van de leerling, meerdere lesuren schelen, denkt Massop. Elektrisch lessen is daarmee beter voor de leerling én het milieu omdat we niet alleen emissievrij rijden, maar ook per saldo minder kilometers hoeven te maken.

Automaat rijbewijs

De ontwikkelingen in de automarkt hebben ook invloed op de rijschoolbranche. Massop zag een stijging van de vraag naar een automaat rijbewijs, waardoor hij zo snel mogelijk wilde overgaan op elektrisch lesgeven. De verkeersschoolhouder verwacht dat de nu al grote vraag naar ‘automaat rijbewijzen’ op termijn alleen nog maar verder zal groeien als velen overgaan op elektrisch rijden.

Indien een leerling per sé ook nog wil kunnen rijden in een auto met een handgeschakelde transmissie, kunnen leerlingen nog extra lessen bijboeken bij de verkeersschool om dat onder de knie te krijgen. Wat Massop betreft is de ‘code 78’ niet meer van deze tijd, omdat veel leerlingen thuis al de beschikking hebben over een auto met automaat. Daarnaast gaat met de doorbraak van de elektrische auto het handmatig schakelen snel tot het verleden behoren. “Waarom dit nog willen leren en er extra lesuren en – kilometers aan besteden?”

De elektrische Mustang Mach-E is binnen de lesautovloot van Massop de tweede Ford met een automatische transmissie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.