Theoriecertificaat tot vier maanden langer geldig

Foto van CBR

Het CBR heeft de geldigheid van het behaalde theorie-examen verlengd tot vier maanden. Leerlingen waarvan het certificaat verloopt per januari 2022, hebben nog tot mei de tijd om hun praktijkexamen te halen. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de verwachte oplopende wachttijden voor praktijkexamens.

Examenuitslagen die op 1 januari 2022 zouden verlopen, zijn vier maanden langer geldig. Dit geldt voor de examens auto, motor, bromfiets, vrachtauto en bus, T-rijbewijs en het motorexamen voertuigbeheersing.

Oplopende wachttijden praktijkexamens

Dankzij de coronaversoepelingen per 25 september kunnen er weer meer theorie-examens worden afgenomen. CBR meldde dat hierdoor de wachttijden voor praktijkexamens waarschijnlijk op zullen lopen. Sinds de heropening op 3 maart zijn er nu bijna 143.000 theorie- en praktijkexamens en rijtesten ingehaald.

Momenteel vallen de reserveringstermijnen binnen de gewenste doelstelling – tien tot veertien weken – voor eind dit jaar. Van 20 tot 26 september liepen de wachttijden voor het eerste praktijkexamen namelijk landelijk uiteen van één week in Meppel tot elf weken in Amsterdam.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Theoriecertificaat tot vier maanden langer geldig | RijschoolPro

Theoriecertificaat tot vier maanden langer geldig

Foto van CBR

Het CBR heeft de geldigheid van het behaalde theorie-examen verlengd tot vier maanden. Leerlingen waarvan het certificaat verloopt per januari 2022, hebben nog tot mei de tijd om hun praktijkexamen te halen. Dit is waarschijnlijk het gevolg van de verwachte oplopende wachttijden voor praktijkexamens.

Examenuitslagen die op 1 januari 2022 zouden verlopen, zijn vier maanden langer geldig. Dit geldt voor de examens auto, motor, bromfiets, vrachtauto en bus, T-rijbewijs en het motorexamen voertuigbeheersing.

Oplopende wachttijden praktijkexamens

Dankzij de coronaversoepelingen per 25 september kunnen er weer meer theorie-examens worden afgenomen. CBR meldde dat hierdoor de wachttijden voor praktijkexamens waarschijnlijk op zullen lopen. Sinds de heropening op 3 maart zijn er nu bijna 143.000 theorie- en praktijkexamens en rijtesten ingehaald.

Momenteel vallen de reserveringstermijnen binnen de gewenste doelstelling – tien tot veertien weken – voor eind dit jaar. Van 20 tot 26 september liepen de wachttijden voor het eerste praktijkexamen namelijk landelijk uiteen van één week in Meppel tot elf weken in Amsterdam.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.