Silver Spoon (wikimedia)

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen meer flitspalen

De vier grote steden willen meer flitspalen. Ze zijn boos op het Rijk, omdat er eerst ongelukken moeten gebeuren voordat er een nieuwe flitspaal geplaatst wordt of een verouderde wordt vervangen, schrijft de Telegraaf. En dat willen de steden graag anders zien.

Dat stelt de Rotterdamse mobiliteitswethouder Judith Bokhove namens de G4 in een brandbrief aan de ministeries van Justitie en Veiligheid en Infrastructuur en Waterstaat. In Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam maken ze zich ernstig zorgen of er wel voldoende goede flitspalen voorhanden zijn.

Bokhove zegt dat in lopende aanvragen is aangegeven dat de vraag naar flitscamera’s groter is dan het aanbod en ze horen dat er enkel nog relatief oude flitspalen op voorraad zijn. Volgens de wethouder sluiten deze palen niet aan op de huidige eisen rondom vergunningverlening en stroomtoevoer bij gemeenten. Ze is van mening dat hangende flitscamera’s de toekomst zijn vanwege de beschikbare stroomtoevoer op lichtmasten en bij verkeerslichten.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.