CBR maakt tarieven bekend, reserveren voor 2022 mogelijk

enquete lesgeld voor Rijschool-event, foto van pxhere.com

De prijs voor de theorie-examens blijven gelijk, maar de andere examens stijgen met 1 tot 3 procent. Voor het praktijkexamen rijbewijs B betaal je straks 122,50 euro. Nu de prijzen bekend zijn, kunnen er examens worden ingepland in 2022.

Het CBR rekent volgend jaar 122,50 voor het praktijkexamen B. Momenteel is dat 120 euro. Het faalangstexamen stijgt van 168 naar 172 euro. Een Gezondheidsverklaring voor de medische beoordeling kost volgend jaar 41,50 euro, dat was in 2021 39,30 euro. Het CBR meldt dat de huidige stijging iets ligt boven de consumentenprijsindex voor 2021 van 1,8.

Bromfiets en motor

Het examen van de bromfiets stijgt van 124 euro naar 127. Voor de brommobiel is het praktijkexamentarief ook met 3 euro gestegen naar 117 euro. Motor voertuigbeheersing is straks 71 euro en verkeersdeelneming 126 euro in plaats van 123 euro.

Bekijk hier de lijst met alle tarieven voor 2022.

Pas je je prijzen aan vanwege de verhoging van de CBR-tarieven?

  • Nee, ik verander NIETS aan mijn tarieven (11.2%)
  • Ja, ik verhoog mijn LESPRIJS (7.9%)
  • Ja, ik verhoog mijn EXAMENTARIEF (13.5%)
  • Ja, ik verhoog zowel mijn LESPRIJS als EXAMENTARIEF (67.4%)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.