Bovag Rijscholen heeft Lex Wierks benoemd tot erelid

Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Bovag Rijscholen is de eigenaar van Verkeersschool Wierks benoemd tot Erelid. Daarnaast is Joris van Hintum van Verkeersschool De Weerd verkozen tot nieuw bestuurslid.

Wierks dankt zijn Erelidmaatschap aan de bijzondere staat van dienst voor Bovag. De eigenaar van Verkeersschool Wierks in Dordrecht is sinds ruim tien jaar Bovag-lid. In die periode was hij onder meer bestuurslid en vicevoorzitter van het afdelingsbestuur. Ook had hij jarenlang zitting in de Bovag Divisie Transportopleidingen (DTO), een orgaan dat tot eind 2015 bestond.

Momenteel neemt Wierks deel aan meerdere klankbord- en werkgroepen bij het CBR op het gebied van bus, aanhangwagen, vrachtwagen en transport. Wierks kreeg de bijbehorende speld en oorkonde overhandigd en werd via een vlog toegesproken door algemeen directeur Peter Niesink en algemeen voorzitter Han ten Broeke. Bekijk de video onderaan dit bericht.

Nieuw bestuurslid

De ALV koos Joris van Hintum van Verkeersschool De Weerd uit Apeldoorn tot nieuw bestuurslid. Van Hintum was al adviseur van het afdelingsbestuur en is kartrekker van de Werkgroep arbeidsomstandigheden, die zich inspant voor een pensioenregeling en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor leden. Onder zijn leiding zijn daarmee flinke stappen gezet. Zo staat in februari een informatiebijeenkomst op de rol voor leden over pensioenen en verzekeringen.

Werkgroepen

Tijdens de ALV werd duidelijk dat leden met enthousiasme gehoor hebben gegeven aan de oproep van het bestuur om deel te nemen aan de werkgroepen. Het gros van de werkgroepen is volop bezig en deed uitgebreid verslag van de voortgang.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.