Brancheorganisaties rijscholen willen samenkomen onder koepelorganisatie

rijscholen, protest, foto van Promedia

Samen één stem vormen die de gehele branche vertegenwoordigt. Dat is wat de koepelorganisatie moet doen. Hoewel er nog niets officieel rond is, zijn de gesprekken in volle gang. Eén ding is al zo goed als zeker: alle brancheorganisaties zijn het er unaniem mee eens dat oud CBR-directeur Jos Vaessen de neutrale procesbegeleider moet worden. 

Ruud Rutten van de Alliantie Samen Sterk is druk bezig met het creëren van de koepelorganisatie. “Het ziet er positief uit. FAM, Bovag, VRB, LBKR, VVRI en RST willen allemaal dat we onder één koepel samenkomen. We gaan nu het gesprek aan met het ministerie, CBR en het IBKI.”

Een belangrijke reden voor het opzetten van een koepelorganisatie is dat er duidelijk gecommuniceerd kan worden naar bijvoorbeeld het CBR en het ministerie. Als voorbeeld noemt Rutten het meerijden tijdens de praktijkexamens. “CBR heeft gevraagd hoe de rijschoolwereld staat tegenover meerijden. De FAM zei: ‘We kunnen wel apart reageren, maar we kunnen ook met alle voorzitters samen beraden over de reactie.’ Een eenduidig antwoord naar buiten brengen en niet meer van zeven verschillende organisaties.”

De procesbegeleider

Ruud Rutten zou op 8 november samenkomen met Jos Vaessen, oud-directeur van het CBR, om een inhoudelijk gesprek te hebben over zijn functie. Echter kon het gesprek wegens ziekte niet doorgaan. Volgens Rutten vindt Vaessen het ‘heel erg leuk’ om uitgekozen te zijn voor de functie van moderator. Hoewel de hamerslag nog niet is gegeven, ligt het nieuwtje over de functie van Vaessen al op straat. “Het was niet de bedoeling dat alles al naar buiten zou komen, maar dat is denk ik het gevolg als te veel mensen er vanaf weten”, vertelt Rutten.

Hoe nu verder

De brancheorganisaties hebben nu twee keer bij elkaar gezeten. Afgelopen week hebben de voorzitters volgens Rutten aangegeven dat ze het initiatief ondersteunen en openstaan voor samenwerking. “Nu gaan we verder praten over de inhoud: Hoe moet het bestuur eruit zien? Wat gaat de organisatie doen? Eind november zal er meer duidelijk zijn.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.