CBR stelt tijdelijk 4.200 theorie-examens recreatievaart uit

CBR, corona, foto van Promedia

De theorie-examens voor recreatievaart worden de komende drie weken uitgesteld. Het CBR moet weer de anderhalve meter afstand invoeren, waardoor de examencapaciteit afneemt. De overige theorie-examens gaan gewoon door.

Het kabinet heeft de coronamaatregelen aangescherpt. Naast het gebruik van mondkapjes en schermen, is het CBR weer verplicht anderhalve meter afstand te houden. Dat betekent dat er van dinsdag 16 november tot en met zaterdag 4 december minder mensen tegelijk theorie-examen kunnen doen.

Uitstellen recreatievaart

Vanwege het seizoen heeft CBR de keuze gemaakt om alleen de geplande theorie-examens recreatievaart voor de komende drie weken uit te stellen. Het gaat om circa 4.200 theorie-examens. De kandidaten zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Later kunnen zij de uitgestelde examens als eerste weer inplannen.

De theorie-examens voor de auto, motor, bromfiets en de theorie-examens voor het beroepsvervoer gaan gewoon door. Net als de praktijkexamens, toetsen en rijtesten voor alle rijbewijscategorieën.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.