Rijles mag ook weer in de avond

Vladimir Proskurovskiy, Unsplash. Vrij te gebruiken

Niet alleen zijn rijscholen uitgezonderd van de nieuwe lockdown, ook de avondsluiting is opgeheven. “Rijinstructeurs mogen weer de hele dag lesgeven. Ze zijn als contactberoep uitgezonderd”, bevestigt een woordvoerder van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Niet iedereen is blij met dit nieuws.

Contactberoepen moeten tot en met 14 januari de deuren sluiten, met uitzondering van de rijscholen. Dat blijkt uit de laatste persconferentie van 18 december. Niet alleen mogen de examens en rijtesten doorgaan, omdat deze nu gemarkeerd zijn als essentiële dienstverlening, ook mag er weer gelest worden na 17.00 uur ’s avonds.

Niet voor iedereen goed nieuws

Over de nieuwe versoepeling voor rijscholen is flink wat kritiek ontstaan. “Waarom mogen we ineens weer de hele dag door lessen? Voor onze eigen veiligheid les ik liever tot 17.00 uur. 16-jarigen mogen niet naar school, maar wel naar rijles. Dat is toch vreemd?”, zegt een rijschoolhouder in Rotterdam die liever anoniem wil blijven.

Hanane Zaki, woordvoerder van branchevereniging VVRI zegt dat ze veel telefoontjes ontvangt over de lockdown. “De ene is erg opgelucht dat we door mogen werken en de ander ziet toch liever dat wij ook dicht gaan. Maar dat zijn echt enkele instructeurs die de laatste tijd te hard hebben gewerkt en eigenlijk toe zijn aan vakantie. Ik geef ze dan ook het advies: ben je moe, neem lekker vrij. Maar laat diegene die willen werken dat gewoon lekker doen, want ik zie niet snel steun richting de rijscholen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Rijles mag ook weer in de avond”

Bert Oost|20.12.21|15:42

“Waarom mogen we ineens weer de hele dag door lessen? Voor onze eigen veiligheid les ik liever tot 17.00 uur. 16-jarigen mogen niet naar school, maar wel naar rijles. Dat is toch vreemd?”

Als je bang bent ga je toch lekker thuis zitten janken… het was een kansloze regel en ben blij dat deze onzin regel weer van de baan is zodat wij weer de baan op kunnen!

Frans Van Den Bergh|23.12.21|12:46

Zo is dat Bert, hoezo voor onze veiligheid rijd ik liever tot 17.00 uur. Wat een onzin alsof het virus om 17.00 uur ineens wakker wordt.
Lekker rijden!!!

Fortnite|23.12.21|12:59

Lijkt me beter dat nieuwe rij-instructeurs eerst een IQ test moeten doen! Virus na 17:00 wel en voor 17:00 niet 😂😂.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijles mag ook weer in de avond | RijschoolPro

Rijles mag ook weer in de avond

Vladimir Proskurovskiy, Unsplash. Vrij te gebruiken

Niet alleen zijn rijscholen uitgezonderd van de nieuwe lockdown, ook de avondsluiting is opgeheven. “Rijinstructeurs mogen weer de hele dag lesgeven. Ze zijn als contactberoep uitgezonderd”, bevestigt een woordvoerder van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Niet iedereen is blij met dit nieuws.

Contactberoepen moeten tot en met 14 januari de deuren sluiten, met uitzondering van de rijscholen. Dat blijkt uit de laatste persconferentie van 18 december. Niet alleen mogen de examens en rijtesten doorgaan, omdat deze nu gemarkeerd zijn als essentiële dienstverlening, ook mag er weer gelest worden na 17.00 uur ’s avonds.

Niet voor iedereen goed nieuws

Over de nieuwe versoepeling voor rijscholen is flink wat kritiek ontstaan. “Waarom mogen we ineens weer de hele dag door lessen? Voor onze eigen veiligheid les ik liever tot 17.00 uur. 16-jarigen mogen niet naar school, maar wel naar rijles. Dat is toch vreemd?”, zegt een rijschoolhouder in Rotterdam die liever anoniem wil blijven.

Hanane Zaki, woordvoerder van branchevereniging VVRI zegt dat ze veel telefoontjes ontvangt over de lockdown. “De ene is erg opgelucht dat we door mogen werken en de ander ziet toch liever dat wij ook dicht gaan. Maar dat zijn echt enkele instructeurs die de laatste tijd te hard hebben gewerkt en eigenlijk toe zijn aan vakantie. Ik geef ze dan ook het advies: ben je moe, neem lekker vrij. Maar laat diegene die willen werken dat gewoon lekker doen, want ik zie niet snel steun richting de rijscholen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

3 reacties op “Rijles mag ook weer in de avond”

Bert Oost|20.12.21|15:42

“Waarom mogen we ineens weer de hele dag door lessen? Voor onze eigen veiligheid les ik liever tot 17.00 uur. 16-jarigen mogen niet naar school, maar wel naar rijles. Dat is toch vreemd?”

Als je bang bent ga je toch lekker thuis zitten janken… het was een kansloze regel en ben blij dat deze onzin regel weer van de baan is zodat wij weer de baan op kunnen!

Frans Van Den Bergh|23.12.21|12:46

Zo is dat Bert, hoezo voor onze veiligheid rijd ik liever tot 17.00 uur. Wat een onzin alsof het virus om 17.00 uur ineens wakker wordt.
Lekker rijden!!!

Fortnite|23.12.21|12:59

Lijkt me beter dat nieuwe rij-instructeurs eerst een IQ test moeten doen! Virus na 17:00 wel en voor 17:00 niet 😂😂.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.