Mondkapjes tijdens rijles nog verplicht tot 25 februari

Het kabinet gaat in drie stappen de coronamaatregelen versoepelen. De laatste stap is op 25 februari. Dan mogen de mondkapjes af tijdens de les en zijn ze alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op luchthavens.

Op de persconferentie van dinsdag 15 februari werd bekendgemaakt dat per 25 februari de meeste coronamaatregelen komen te vervallen, waaronder de anderhalve meter afstandsregel en de mondkapjesplicht. Het advies blijft om een mondkapje te dragen waar nodig, maar is straks alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op luchthavens. Op 15 maart beoordeelt het kabinet of ook deze locaties mondkapjesvrij worden.

Ook het isolatiebeleid is veranderd. Per 18 februari hoef je nog maar vijf dagen in isolatie en mag je weer in de lesauto stappen als de laatste 24 uur klachtenvrij zijn.

Het CBR

Het CBR is nog in overleg over de versoepelingen. Het is nog onduidelijk of het examencentrum meegaat in het advies van de Rijksoverheid of dat ze bepaalde maatregelen nog blijven voeren. Eerder nam het CBR extra veiligheidsmaatregelen, terwijl deze niet meer verplicht waren vanuit de overheid. Zo mocht de instructeur nog steeds niet meerijden tijdens het examen en werden de begin- en eindgesprekken nog buiten gevoerd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

1 reactie op “Mondkapjes tijdens rijles nog verplicht tot 25 februari”

Frans Stolte|21.02.22|13:38

Nog even volhouden, daarna gaat de vlag uit !

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.