Onderzoek: Nederland heeft de op één na duurste benzine ter wereld

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Nederland de op één na duurste benzine ter wereld heeft. De gasprijzen fluctueerden over de hele wereld aanzienlijk, maar de prijzen in Nederland zijn hoe dan ook hoog. Momenteel staat de benzineprijs op 2,08 euro per liter in ons land, het is daarmee de op twee na duurste benzine ter wereld.

Zutobi deed onderzoek naar de duurste en goedkoopste brandstofprijzen in de hele wereld. HongKong staat op nummer 1, daar kost een liter benzine 2,73 euro op dit moment. Op twee staat Nederland, op drie staat Noorwegen.

Onderzoeksresultaten begin mei, duurste landen benzine: 

Rank Country Price of a litre of Petrol ($)
1 Hong Kong $2.88
2 Netherlands $2.58
3 Norway $2.50
4 Monaco $2.49
5 Zimbabwe $2.35
6 Denmark $2.34
7 Finland $2.33
8 Italy $2.31
9 Germany $2.30
10 Liechtenstein $2.28

Goedkoopste landen

Het goedkoopste land om te tanken is Venezuela. Benzine is hier vrijwel gratis en kost slechts 0,028 eurocent. Lybië staat met vrijwel dezelfde literprijs op nr. 2. Op nummer die staat Iran, hier kost benzine ook nog geen halve eurocent, namelijk 0,047 euro per liter.

Het gehele onderzoek is bij Zutobi te lezen. Zutobi is een Amerikaans online platform dat rijlessen biedt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek: Nederland heeft de op één na duurste benzine ter wereld | RijschoolPro

Onderzoek: Nederland heeft de op één na duurste benzine ter wereld

Uit nieuw onderzoek blijkt dat Nederland de op één na duurste benzine ter wereld heeft. De gasprijzen fluctueerden over de hele wereld aanzienlijk, maar de prijzen in Nederland zijn hoe dan ook hoog. Momenteel staat de benzineprijs op 2,08 euro per liter in ons land, het is daarmee de op twee na duurste benzine ter wereld.

Zutobi deed onderzoek naar de duurste en goedkoopste brandstofprijzen in de hele wereld. HongKong staat op nummer 1, daar kost een liter benzine 2,73 euro op dit moment. Op twee staat Nederland, op drie staat Noorwegen.

Onderzoeksresultaten begin mei, duurste landen benzine: 

Rank Country Price of a litre of Petrol ($)
1 Hong Kong $2.88
2 Netherlands $2.58
3 Norway $2.50
4 Monaco $2.49
5 Zimbabwe $2.35
6 Denmark $2.34
7 Finland $2.33
8 Italy $2.31
9 Germany $2.30
10 Liechtenstein $2.28

Goedkoopste landen

Het goedkoopste land om te tanken is Venezuela. Benzine is hier vrijwel gratis en kost slechts 0,028 eurocent. Lybië staat met vrijwel dezelfde literprijs op nr. 2. Op nummer die staat Iran, hier kost benzine ook nog geen halve eurocent, namelijk 0,047 euro per liter.

Het gehele onderzoek is bij Zutobi te lezen. Zutobi is een Amerikaans online platform dat rijlessen biedt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tessa Heerschop

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.