Green Dino: ‘Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven’
partner

Green Dino: ‘Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven’ 

De trucksimulator in de praktijk Foto: Green Dino

Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven, dat kan volgens technisch directeur Kuipers van Green Dino prima met een rijsimulator. Het bedrijf ontwikkelde voor de praktijktraining ‘Code 95’ een trucksimulator voor beroepschauffeurs. En die heeft volgens hem voordelen op elk gebied.

“Het grootste voordeel van het werken met rijsimulatoren is dat het kostenbesparend is”, zegt Jorrit Kuipers. “Op de weg rij je met twee chauffeurs, in de simulator rij je er met vier. Daarnaast is het niet alleen goedkoper, maar ook milieubewust: het is CO2-neutraal werken.”

Een ander voordeel volgens Kuipers, is dat de simulator de mogelijkheid biedt om uit verschillende voertuigen te kiezen, zoals een bakwagen en een LZV, maar ook een bus of een tankoplegger. Daarnaast krijgt de kandidaat scores voor bijvoorbeeld zijn kijkgedrag en zijn rijstijl. “Deze scores gebruiken we ook om een effectstudie te doen. We kijken hoe chauffeurs scoren in de simulator en koppelen dat aan hun prestaties op de weg. Op die manier kunnen we kijken of er vroegtijdig bepaalde patronen te herkennen zijn met betrekking tot schade”, aldus de technisch directeur.

In de praktijk

Willem Verboon, directeur van Verboon Wegwijze Opleiders, werkt al geruime tijd met de trucksimulator en geeft aan dat zowel hij als zijn kandidaten erg enthousiast zijn. “Je kunt gebruik maken van verschillende weersomstandigheden en verkeerssituaties, waardoor er veel meer leermomenten zijn. Daarnaast zijn de lessen makkelijker in te plannen en zijn de gebruikskosten laag.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Green Dino: ‘Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven’ | RijschoolPro
Green Dino: ‘Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven’
partner

Green Dino: ‘Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven’ 

De trucksimulator in de praktijk Foto: Green Dino

Vakbekwaam worden en vakbekwaam blijven, dat kan volgens technisch directeur Kuipers van Green Dino prima met een rijsimulator. Het bedrijf ontwikkelde voor de praktijktraining ‘Code 95’ een trucksimulator voor beroepschauffeurs. En die heeft volgens hem voordelen op elk gebied.

“Het grootste voordeel van het werken met rijsimulatoren is dat het kostenbesparend is”, zegt Jorrit Kuipers. “Op de weg rij je met twee chauffeurs, in de simulator rij je er met vier. Daarnaast is het niet alleen goedkoper, maar ook milieubewust: het is CO2-neutraal werken.”

Een ander voordeel volgens Kuipers, is dat de simulator de mogelijkheid biedt om uit verschillende voertuigen te kiezen, zoals een bakwagen en een LZV, maar ook een bus of een tankoplegger. Daarnaast krijgt de kandidaat scores voor bijvoorbeeld zijn kijkgedrag en zijn rijstijl. “Deze scores gebruiken we ook om een effectstudie te doen. We kijken hoe chauffeurs scoren in de simulator en koppelen dat aan hun prestaties op de weg. Op die manier kunnen we kijken of er vroegtijdig bepaalde patronen te herkennen zijn met betrekking tot schade”, aldus de technisch directeur.

In de praktijk

Willem Verboon, directeur van Verboon Wegwijze Opleiders, werkt al geruime tijd met de trucksimulator en geeft aan dat zowel hij als zijn kandidaten erg enthousiast zijn. “Je kunt gebruik maken van verschillende weersomstandigheden en verkeerssituaties, waardoor er veel meer leermomenten zijn. Daarnaast zijn de lessen makkelijker in te plannen en zijn de gebruikskosten laag.”

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.