Roermondse rijinstructeur (51) verdacht van stalking oud-leerling

Roermondse rijinstructeur (51) verdacht van stalking oud-leerling

Foto ter illustratie Foto: Shutterstock

Een 51-jarige rijinstructeur uit het Limburgse Roermond wordt verdacht van stalking van een oud-leerling. Binnen een periode van vijf weken zou hij de vrouw veelvuldig hebben belaagd door middel van telefoontjes en andere contactmomenten. Hij moest zich woensdag voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden.

Dat meldt De Limburger deze week. De instructeur heeft de oud-leerling zeven jaar geleden aan een rijbewijs geholpen en daarna hebben zij elkaar nooit meer gezien. “Ze waren elkaar simpelweg niet tegengekomen. Dat veranderde in september 2020, toen ze elkaar tegen het lijf liepen in het winkelcentrum op de Donderberg in Roermond”, schrijft de regionale krant.

Op dat moment zou de oud-leerling de indruk hebben gewekt wat zekerder te willen worden in het verkeer, waarop de instructeur haar een ‘opfrislesje’ aanbood. Binnen een periode van vijf weken kwamen zij elkaar vervolgens ‘puur toevallig’ een aantal keer tegen in het winkelcentrum. “Ook de telefoontjes en het bezoek aan het ouderlijk huis van het slachtoffer waren volgens de instructeur slechts met goede intenties. Hij werkte ooit samen met de vader van het meisje en wilde dat zij niet meer bang zou zijn op de weg”, aldus De Limburger

Eis van het OM

De instructeur, die volgens De Limburger kampt met een psychische stoornis, verklaart dat het nooit in hem opgekomen was dat de oud-leerling zich misschien bedreigd voelde door het grote aantal contactmomenten. Volgens het OM is er echter een duidelijk geval van belaging. De Officier van Justitie eist een voorwaardelijke straf van 109 dagen en een contactverbod voor vijf jaar.

De uitspraak volgt over twee weken.

(Bron: De Limburger)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.