Apeldoornse rijinstructeur zit aan ‘benen en billen leerling om spanning te verminderen’
Follow-up

Nieuw onderzoek naar grensoverschijdend gedrag Apeldoornse rijinstructeur

Foto ter illustratie Foto: RijschoolPro mediabibliotheek

Een Apeldoornse rijinstructeur (44) die vorige maand door de rechtbank is vrijgesproken van aanranding van een leerling, heeft mogelijk tóch zijn handen niet thuis gehouden. Het OM doet nader onderzoek.

De betreffende rijinstructeur werd eind december door de rechtbank vrijgesproken van het betasten van een 16-jarige leerling. Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep aangetekend tegen de vrijspraak. Politie en OM hebben nieuwe meldingen gekregen van andere oud-leerlingen. De man wordt beschuldigd van zowel fysiek als verbaal seksueel grensoverschrijdend gedrag.

“We hebben de namen van vier vrouwen, zij worden de komende dagen door de politie benaderd om als getuige gehoord te worden”, zegt OM-woordvoerder Tineke Zwart tegen regionale krant de Stentor. “Of we het hoger beroep doorzetten, hangt af van wat er uit nader onderzoek komt.”

De Stentor heeft met drie voormalige leerlingen gesproken. Zij gaven allemaal afzonderlijk aan dat de Apeldoornse rijinstucteur ze tijdens de rijles heeft betast. De man zou de jonge meiden, destijds tussen de 16 en 21 jaar oud, massages hebben gegeven tijdens de rijles. Eerst van de handen, later de schouders, bovenbeen en billen. Daarnaast zou hij ongepaste opmerkingen hebben gemaakt.

(Bron: De Stentor)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Nienke Eusterbrock

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.