ANWB start Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023
enquête

ANWB start Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023

ANWB onderzoekt het ondernemerschap van zelfstandig instructeurs Foto: Unsplash

De ANWB start het Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023 onder zelfstandige rijscholen en freelance rijinstructeurs. De organisatie wil inzicht krijgen in het ondernemerschap van deze doelgroep om zo in te zetten op kwaliteitsverbetering van de rijschoolbranche.

Het onderzoek is in de vorm van een vragenlijst uitgezet en moet inzicht bieden in de ervaringen van kleine rijscholen en freelance rijinstructeurs. In de enquête worden vragen gesteld als: ‘Hoeveel ervaring heb je als rijinstructeur?’, ‘Wat is de belangrijkste reden om als zelfstandig rijinstructeur te werken?’ en ‘Heb je een eigen lesauto?’ De ANWB wil de uitkomsten van het onderzoek gebruiken om de rij-educatie te verbeteren.

Eerste resultaten

Uit een eerste inventarisatie van de antwoorden op de vragenlijst komt naar voren dat maar liefst 80 procent van de ondervraagden tevreden is over zijn of haar loopbaankeuze. Ook blijkt dat, ondanks de concurrentie in de rijschoolbranche, maar liefst 54 procent van de respondenten een wachtlijst heeft wat betreft het aannemen van nieuwe leerlingen. Wat voor sommigen leidt tot een wachttijd van meer dan vijf maanden.

Na afronding het onderzoek worden de resultaten gepubliceerd op RijschoolPro.

Ben jij zelfstandig rijinstructeur met een eigen rijschool of ben je werkzaam als freelancer? En heb je de vragenlijst van de ANWB nog niet ingevuld? Neem hier deel aan het Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ANWB start Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023 | RijschoolPro
ANWB start Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023
enquête

ANWB start Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023

ANWB onderzoekt het ondernemerschap van zelfstandig instructeurs Foto: Unsplash

De ANWB start het Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023 onder zelfstandige rijscholen en freelance rijinstructeurs. De organisatie wil inzicht krijgen in het ondernemerschap van deze doelgroep om zo in te zetten op kwaliteitsverbetering van de rijschoolbranche.

Het onderzoek is in de vorm van een vragenlijst uitgezet en moet inzicht bieden in de ervaringen van kleine rijscholen en freelance rijinstructeurs. In de enquête worden vragen gesteld als: ‘Hoeveel ervaring heb je als rijinstructeur?’, ‘Wat is de belangrijkste reden om als zelfstandig rijinstructeur te werken?’ en ‘Heb je een eigen lesauto?’ De ANWB wil de uitkomsten van het onderzoek gebruiken om de rij-educatie te verbeteren.

Eerste resultaten

Uit een eerste inventarisatie van de antwoorden op de vragenlijst komt naar voren dat maar liefst 80 procent van de ondervraagden tevreden is over zijn of haar loopbaankeuze. Ook blijkt dat, ondanks de concurrentie in de rijschoolbranche, maar liefst 54 procent van de respondenten een wachtlijst heeft wat betreft het aannemen van nieuwe leerlingen. Wat voor sommigen leidt tot een wachttijd van meer dan vijf maanden.

Na afronding het onderzoek worden de resultaten gepubliceerd op RijschoolPro.

Ben jij zelfstandig rijinstructeur met een eigen rijschool of ben je werkzaam als freelancer? En heb je de vragenlijst van de ANWB nog niet ingevuld? Neem hier deel aan het Nationale Carrière Onderzoek Rijinstructeurs 2023.

Lees ook:

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.