-27,9 procent!

ANDELST – Autobedrijf J en F auto’s in Andelst gebruikt maandag de term crisisprijzen om te adverteren. De auto-industrie heeft te maken met zeer slechte verkopen. Uit onderzoek is onlangs gebleken dat bijna de helft van de Nederlanders de oude auto nog even houdt. ANP PHOTO JACQUELINE DE HAAS

In de maand april zijn er 30.468 nieuwe personenauto’s geregistreerd, dat is een daling van 27,9% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

In de maanden januari tot en met april 2009 werden 155.166 personenauto’s geregistreerd ten opzichte van 206.084 in 2008, een daling van 24,7 procent.

De cijfers van deze maand moeten niet al te negatief worden gezien, daar april 2008 extreem goed was ten opzichte van de voorgaande jaren.

Volkswagen werd in april het meest verkocht, voor Toyota, Ford, Opel en Peugeot. De Volkswagen Golf was maar weer eens het best verkochte model, voor de Volkswagen Passat, Honda Civic, Renault Clio en Ford Fiesta.

In tegenstelling tot in Nederland staat de autoverkoop in Duitsland flink in de steigers. Er werd bij onze Oosterburen liefst 20% meer auto’s verkocht. Reden hiervoor: de sloopregeling.

Oude auto’s die ingeruild worden voor sloop leveren de consument tenminste 750 euro op. Voorwaarde is wel dat er dan een nieuwe auto wordt aangeschaft.

Deze regeling is ingesteld om de ‘schone lucht’ te bevorderen, maar daarbij geeft het de economie een enorme impuls. Iets voor Nederland Den Haag…..?

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.