Taxi Jan: Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Zoals u ongetwijfeld heeft gelezen rommelt het nogal in taxiland. Vooral Amsterdam komt veelal negatief in het nieuws, zeker na een incident met dodelijke afloop op het Leidseplein.

Door dat incident is de politiek echter wel wakker geschud, evenals de wel goedwillende chauffeurs. TCA-taxichauffeurs lieten duidelijk hun ongenoegen blijken door met zwarte lintjes aan de antennes te gaan rijden en vormden een erehaag bij de uitvaart van het slachtoffer.

Maar laten we alle andere slachtoffers niet vergeten van agressie in de taxibranche! Zo lees je elke week wel dat er weer een of andere taxichauffeur is mishandeld, beroofd, uitgescholden, of zelfs combinaties van voorgaande incidenten. Maar dan hoor je niemand klagen dat de wet veranderd moet worden zodat taxichauffeurs beter beschermd kunnen worden in de toekomst.

En waarom zou men ook? Het zijn tenslotte maar taxichauffeurs die hun werk zo goed mogelijk proberen te doen en het risico maar voor lief moeten nemen. Als men daar niet tegen kan, dan moet men toch gewoon lekker ander werk gaan zoeken?

En dat het niet alleen een Nederlands probleem is, blijkt wel uit het feit dat Belgische taxichauffeurs afgelopen woensdag in Brussel actie hebben gevoerd tegen het toegenomen geweld in de Belgische taxiwereld. Zo is daar begin juli een taxichauffeur overvallen en zodanig gewond geraakt dat hij nu nog in coma ligt.

Het zijn dus echt niet alleen de taxichauffeurs die agressief kunnen zijn, maar ook de klanten kunnen er wat van. En die klanten zijn, zeker op uitgaansavonden, veel vaker degenen die agressief zijn. Maar daarvoor hoeft de wet niet veranderd te worden….?

Begrijp mij goed: Ik ben tegen ELKE vorm van agressie zonder uitzondering! En ik voel ook mee met ALLE slachtoffers, ongeacht of ze klant of taxichauffeur zijn. Als iedereen eens zou beginnen met wat meer respect voor elkaar te tonen, en wat minder snel agressief zou zijn, dan zou het best nog wel eens beter kunnen worden in de taxibranche…

Daarom wil ik afsluiten met de woorden: Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Eens in de twee weken zal Jan Dankers van Taxiklacht.net zijn mening geven over een actueel onderwerp binnen de taxibranche.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxi Jan: Verbeter de wereld, begin bij jezelf!”

GJ Sluijs|16.07.09|21:17

Naar mijn mening is de dodelijke klap van betreffende chauffeur te veel en te vaak in het nieuws geweest. Als een klant een taxichauffeur bedreigt met een mes of erger nog van het leven beroofd, is dit minstens zo erg en is dan vaak minder in de aandacht.
Ook ik ben tegen elke vorm van agressie en zinloos geweld, maar de laatste tijd komt dit nog veel te vaak voor en dient met alle juridische middelen te worden bestreden.

TaxiKlacht.net|20.07.09|00:52

Beste GJ Sluijs,

Dat voorval zal nog wel regelmatig tevoorschijn komen in het nieuws. Er moet namelijk nog een proces komen (zeer populair om dan de reden weer te vermelden), en alle komende activiteiten in Amsterdam, waarbij politie en/of IVW optreden zullen ook weer een reden zijn…

Vandaar ook dat ik de andere zijde ook eens wilde belichten, want u heeft gelijk als het gaat over (zinloos) geweld. Het komt inderdaad veel te vaak voor en niet alleen in de taxibranche. Wat mij betreft mogen de straffen inderdaad ook hoger, maar of het helpt… dat weet ik niet.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.