De beste vaklui rijden bij…….Twente Milieu

Voor de vierde keer werd tijdens de Mack en Speciaal Transportshow in de veemarkthallen te Utrecht de finale van de competitie “De beste vaklui rijden bij . . . “ gehouden.  De Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten heeft deze competitie, met voorronden door het hele land, opgezet om te laten zien dat het beroep van chauffeur een echt vak is geworden.

Dit jaar hadden negen transportbedrijven de finale weten te bereiken en allen wilden ze de titel overnemen van Transportbedrijf Mijnders uit Melissant, de winnaar van 2008.

De opdrachten tijdens de competitie zijn steeds anders maar van dien aard dat de chauffeur ze tijdens zijn dagelijkse werk tegenkomt. Voorbeelden zijn ladingzekeren, theorievragen over verkeersregels, op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren, de blinde hoek bij bedrijfsvoertuigen, overbelading en technische vragen.

Dit jaar werd Twente Milieu, afdeling Enschede, eerste en Muller uit Holten tweede. Bijzonder eervolle vermelding gaat naar Mijnders uit, dat wederom op het podium wist te eindigen, ditmaal als derde.

Grote animator van de wedstrijden is TVM Verzekeringen en uit handen van Harjo Woltinge, directeur verkoop Nederland bij TVM, kregen de drie eerste bedrijven hun bekers. Ook was er een speciaal voor de wedstrijden vervaardigd ornament wat figuren toont die elkaar helpen een helling te beklimmen.

Dit prachtige stuk zal bij Twente Milieu vast een ereplaats krijgen en ze mogen een jaar lang de titel voeren: “De beste vaklui rijden bij . . . Twente milieu”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.