Jaap van Splunter plaats zich voor WK behendigheidsrijden

Afgelopen weekend vonden in Amersfoort de selectiewedstrijden plaats voor het WK van 2010 in Oostenrijk. Twaalf Nederlanders mogen volgend jaar september afreizen naar het Alpenland. Onder hen ook Jaap van Splunter, winnaar onder de buschauffeurs. Verkeerspro.nl volgt hem de laatste maanden en sprak ook na afloop van de selectiewedstrijd met hem.

“Er waren in twee wedstrijden maximaal 5200 punten te behalen, ik had er volgens mij 4220, het hoogste aantal van vandaag.”

Met zijn score eindigde de buschauffeur van Connexxion in zijn categorie als eerste, ruim voor Dirk Hendriks en Cor Fokkema. Van Splunter had zijn eerste plaats niet verwacht, maar heel verrassend was het ook weer niet. De Connexxion-rijder was namelijk eerder ook al de beste op het NK.

Overigens hebben de deelnemers nog alle tijd om zich voor te bereiden op het WK, dat pas september volgend jaar wordt gehouden in Bregenz, nabij Innsbrück. Naast de drie eerder genoemde buschauffeurs mogen er nog negen Nederlanders naar Oostenrijk, te weten Jur Roele, Nico Vlaar en Harry Wielens (bakwagen), Izaak de Baat, Appie Bruggink en Jeroen Schrooder (trekker-oplegger), Karel van Dijk, Cees ter Maten enTeus v. d. Brink ((combi bakwagen aanhangwagen).

Van Splunter heeft overigens nog wel één doel wat hem rest: sponsoring vinden om de trip überhaupt mogelijk te maken. “Ik ga proberen om bij mijn werkgever Connexxion een touringcar te krijgen met een euro-5 motor i.v.m. de maut in Duitsland, ik hoop dat het gaat lukken, wellicht helpt het als ik zeg dat hun werknemer al twee jaar Nederlands kampioen is geworden en nu als eerste geplaatst isvoor het WK.”

Mocht dat niet lukken wil dat niet zeggen dat Van Splunter thuisblijft. “Het is mijn eerste WK, ik ga hoe dan ook mee.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.