“Wij gaan vooral voor Kika”

Het team van Henry Meijer en Pieter Bisselink heeft de naam Driving for Kika. Waar de meeste teams een goed doel aan het team koppelen, rijden Meijer en Bisselink volledig voor het goede doel. De rally uitrijden, maar vooral veel geld binnenhalen is het motto.

Verkeerspro.nl sprak met Meijer, die samen met zijn teamgenoot v oor het eerst deelneemt aan de Arctic Challenge. “Ik heb mijn vrouw verloren aan kanker. Ik weet dus wat het is om door zo’n periode te gaan. De ziekte gaat door merg en been.”

De Gelderse heren zijn bovendien beiden fervente liefhebbers van het autorijden en de link met het goede doel deed de twee besluiten om de uitdaging aan te gaan. “Via bekenden zijn we in contact gekomen met de Arctic Challenge. Langzamerhand hebben we ons er verder in verdiept en het besluit genomen om mee te doen. Inmiddels krijgen we al best wat hulp. In eerste instantie richt je, je daarbij op de mensen om je heen, de zakelijke contacten, maar ook de particulieren.”

De goede voorbereiding heeft Meijer en Bisselink geen windeieren gelegd want inmiddels heeft het team al heel wat sponsorgelden binnen. “We hebben al een hoofdsponsor en diverse andere sponsors die ons helpen met geld en/of goederen.”

Door dat stukje sponsoring kan het team zich zelf vooral richten op het binnenhalen van geld voor het goede doel. Kika, dat zich inzet voor kinderen met kanker, is een breed gedragen initiatief. “Zij wilden dus eerst wel precies weten wat de Arctic Challenge is en wat wij gaan doen, maar ze zijn uiteindelijk heel positief over onze plannen. En wij zien dat dit verhaal mensen ook raakt. Het is moeilijk in te schatten, maar we willen toch wel enkele duizenden euro’s ophalen voor het goede doel.”

Winst of verlies in de rally maakt in die zin niets uit. Enerzijds willen de twee niets liever dan de rally uitrijden, maar veel belangrijker is en blijft het ophalen van een mooi bedrag voor het goede doel. “Wij gaan voor het contact, voor het samenzijn”, aldus Meijer. “Maar we gaan vooral voor Kika.”

Wat niet wil zeggen dat het rijden niet de interesse van de heren heeft. Meijer: “Ik ben zeker ook een fervent auotrijder. Ik heb zelf meerdere terrreinwagens en ik geniet ervan om daar mee te rijden. En om deel te nemen aan de Arctic Challenge hoef je geen coureur te zijn.”

Voor meer informatie over het team kunt u een kijkje nemen op de speciale website van het team: http://www.kikateam.nl/

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.