Vier Uphantis-experts gaan de Arctic uitdaging aan

Uphantis doet in 2010 met maar liefst twee teams mee aan de Arctic Challenge. Een van de deelnemers is Timo van der Zande, die voor het eerst mee afreist naar Scandinavië. Verkeerspro.nl sprak met Van der Zande, ruim een maand voor de tocht.

“Het is voor ons vieren de eerste keer. Vorig jaar heeft onze directeur Henny Hurkens (foto) meegedaan. Hij was zo enthousiast, dat hij een verkiezing heeft uitgeschreven. Twee Uphantis experts, die een bijzondere prestatie voor Uphantis hebben geleverd, zijn door eigen medewerkers uitverkoren. Daarnaast zijn er 2 autoliefhebbers via loting ook geselecteerd,” vertelt Van der Zande met een glimlach op zijn gezicht.

Van der Zande zelf was verheugd, dat hij mee mag naar Scandinavië. “Ik heb zelf in de motorrace wereld gezeten. En ik heb de afgelopen vijf jaar zelf een auto gemaakt, een Engelse tweezitter,” vervolgt Van der Zande met veel trots. “Uphantis organiseert elk jaar een rally met oldtimers en cabrio’s van het eigen personeel. Er zijn dus genoeg mensen met een passie voor de autosport.”

De voorbereidingen zijn in volle gang. ”We hebben nog niet heel erg veel kunnen trainen omdat we op verschillende locaties in het land bij onze klanten zitten. Wij hebben al een aantal tips en trics van onze directeur gekregen. Het gaat niet zo zeer om de snelheid, maar om de behendigheid. De voorbereidingen zijn in volle gang. Met de kick-off hebben we warme teamkleding gekregen en verder wordt er kritisch gekeken wat we allemaal nodig hebben.”

Overigens is het nog niet bekend met welke auto Van der Zande de tocht aanvangt. “Maar dat zal waarschijnlijk een Audi Q7 van onze leasemaatschappij Van Mossel worden. Een auto, die uiteraard past bij de doelstelling om in de sneeuw en in de kou te rijden. Een cabio zal het daarom vast niet worden.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.