Team Verkeerspro helpt oneMen Pionier Joseph Win aan een 4×4

Zondag 17 januari start een team van Verkeerspro aan de Arctic Challenge, een wedstrijd onder bizarre omstandigheden naar de poolcirkel. Met deze wedstrijd hoopt Team Verkeerspro oneMen pionier Joseph Win aan een 4×4 auto te helpen.

Het gaat bij de Arctic Challenge niet om snelheid, maar vooral om juist navigeren en de verkeersregels opvolgen. In totaal wordt er zo’n 7000 kilometer afgelegd, een ware uitputtingsslag dus. Namens Team Verkeerspro gaan Joan Blaas en Fritjof Terlingen de auto bemannen. De start van de tour is op zondag 17 januari en zaterdag 23 januari is de finish.

Elk deelnemend team aan de Arctic Challenge zet zich in voor een goed doel. Team Verkeerspro gaat voor de rally een samenwerking aan met oneMen. Het werk van oneMen bestaat uit het steunen van kleinschalige projecten van pioniers. De fondsen die oneMen in Nederland werft worden gebruikt om concrete middelen aan te schaffen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zoals een terreinwagen, radiomast, internetaansluiting of computer. Deze praktische middelen zijn niet alleen van onschatbare waarde voor de pioniers, ze zijn onmisbaar voor het werk dat ermee mogelijk wordt gemaakt.

Team Verkeerspro zet zich specifiek in voor oneMen-pionier Joseph Win uit Myanmar (voormalig Birma, zie Wikipedia) die strijdt met zijn organisatie Country Association for Rural Development (CAD) voor de ontwikkeling van de provincie Chin. Deze provincie wordt door de Junta verwaarloosd, omdat er geen grondstoffen te vinden zijn. In het gebied zijn daarom weinig tot geen scholen en ziekenhuizen. Ook de infrastructuur is in slechte staat.

myanmar-2Joseph probeert de leefomstandigheden in de Chinprovincie te verbeteren met de schaarse middelen die hij heeft. Hij regelt bijvoorbeeld de reparaties van wegen en bruggen in de omgeving. Ook probeert Joseph ervoor te zorgen dat er scholen en ziekenhuizen worden gebouwd.

oneMen helpt Joseph met een 4×4 terreinwagen, zodat hij naar meer plekken kan komen, waar hij de wegen in Chin kan verbeteren. Ook kan Joseph de 4×4 gebruiken om toeristen rond te leiden door rurale en stedelijke gebieden. Hiermee verdient hij geld dat ten goede komt aan zijn project.

Team Verkeerspro heeft de Joseph als pioneer gekozen vanwege zijn inzet voor het ondernemerschap in Myanmar en de connectie met wegvervoer. De Verkeerspro.nla Land Rover Discovery 3 rijdt voor de 4×4 terreinwagen van Joseph!

Uw steun voor dit project wordt gewaardeerd. Dus wilt u een steentje bijdragen, neem dan contact op het met Team Verkeerspro. U kunt hierover contact opnemen met Joan Blaas, [email protected] of telefonisch via 076-5153556.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.