NK Veiligste Chauffeur 2022 op TT Circuit in Assen

NK Veiligste Chauffeur 2022 op TT Circuit in Assen

Hélène Hendriks als ambassadrice van de TVM Awards Foto: TMV Verzekeringen

Het TT Circuit in Assen is op zaterdag 1 oktober wederom het decor voor het NK Veiligste Chauffeur. Uit een breed deelnemersveld hebben twintig vrachtwagenchauffeurs zich gekwalificeerd voor de landelijke finale, die tegen elkaar zullen strijden om de titel.

Tijdens het NK zullen de gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs hun kennis en kunde tonen aan de hand van uitdagende praktijkproeven. Ook zal de theoriekennis opnieuw, en op een hoger niveau dan eerder in de competitie, worden getoetst. De dag wordt gepresenteerd door TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks.

De winnaar van het NK wint niet alleen de sportieve eer, maar ook de bronzen TVM Award. Daarnaast wint de top 10 deelnemers een bezoek aan de Volvo Trucks fabriek in het Zweedse Göteborg, waarbij zij tevens een kijkje mogen nemen in het Volvo Trucks democentrum en het Volvo Museum. De nummers 11 t/m 20 worden uitgenodigd in de Volvo Trucks fabriek in het Belgische Gent.

TVM Awards

Het NK wordt georganiseerd door TVM Verzekeringen, die zich al decennialang hard maakt voor transportveiligheid. De TVM Awards, waar het NK Veiligste Chauffeur onderdeel van uitmaakt, is het maatschappelijke initiatief van TVM Verzekeringen en is bedoeld ter verbetering van de transport- en verkeersveiligheid. De primaire doelstelling van de competitie is om meer bewustwording te creëren onder alle weggebruikers, wat veilig rijgedrag betreft.

Hélène Hendriks is sinds de start als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Else van Andel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.