Ambitieus Tuk Tuk Company wil Amsterdam ‘veroveren’

Binnen de Amsterdamse taxiwereld rommelt het momenteel. De gemeentelijke overheid wil weer naar een duidelijk systeem met georganiseerde taxicentrales. Daarbij probeert de hoofdstad een voortrekkersrol te nemen als het gaat om elektrische auto’s.

Een bedrijf dat op beide ‘problemen’ inspeelt is de Tuk Tuk Company, een jonge ambitieuze ‘club’ met een wel heel bijzondere taxi. De van oorsprong Thaise auto’s zetten steeds meer voet aan de wal in Nederland. “Dit jaar zijn we ook begonnen in Den Bosch en Delft, terwijl Tilburg en de Achterhoek zullen volgen.”

Het in Diemen gevestigde bedrijf zit vanaf het eerste moment al in Amsterdam, waar het poogt een prominente plaats in te gaan nemen. “Ik zie voor ons een belangrijke rol in de toekomst,” is Beversluis stellig tegenover Verkeerspro.nl.

Elektrische Tuk Tuk’s

Amsterdam wil zich laten gelden als stad van de elektrische auto. Beversluis: “Wij willen uiteindelijk onze hele vloot ombouwen, wij willen ons meer en meer richten op schoon vervoer.” Een eerste gebaar van de gemeente is de komst van een groene standplaats, welke op 1 juli door wethouder Hans Gerson is geopend. “Dat probleem is nu opgelost, maar wij willen verder vooruit.”

“De gemeente blaast hoog van de toren, maar ze moeten dan ook actief zijn daarin. Reclame maken voor de nieuwe diensten en kleine ambitieuze ondernemingen steunen,” waarbij Beversluis zinspeelt op het feit dat Amsterdam zich nog vooral richt op de contacten met gevestigde namen als TCA Amsterdam.

Ambitie

Het tekent de ambitieuze van de Tuk Tuk Company, een jong bedrijf. Ze willen vooruit en zeker in de hoofdstad mee gaan tellen. “En dan zal de gemeente ons toe moeten laten op de trambaan, anders zijn de ritten voor ons niet rendabel,” legt Beversluis uit.

Nu is het namelijk met regelmaat zo dat de Tuk Tuk’s een uur lang vaststaan in de stad, waardoor er veel verliesgevende ritten zijn. “Als Amsterdam groene initiatieven wil ondersteunen, zullen ze ons daarin moeten helpen. De gemeente is echter traag en wij zijn snel.”

Kijk voor meer informatie op: www.tuktukcompany.nl

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.