Onderzoek meerijden met examen opgeschoven naar volgend jaar

feedback, onderzoek, enquete, foto van Pixabay (free)

Het onderzoek dat CBR wilde uitvoeren naar het belang van meerijden tijdens examens door rijinstructeurs, wordt verplaatst naar een later moment. Het onderzoek bestaat onder meer uit een vragenlijst die CBR pas wil verspreiden als er weer ervaringen zijn met het meerijden.

Het CBR heeft in overleg met de rijschoolverenigingen besloten dat de verspreiding van de vragenlijst aan rijinstructeurs, examenkandidaten en examinatoren wordt uitgesteld tot volgend jaar.

Door corona kunnen instructeurs al sinds mei 2020 niet meer meerijden bij bijna alle toetsen en examens. Nieuwe instructeurs, nieuwe examinatoren en de meeste kandidaten hebben daardoor geen ervaring met het meerijden. Dat maakt het invullen van een vragenlijst over meerijden lastig.

Gedeelte gaat door

Het onafhankelijke bureau Royal HaskoningDHV voert het onderzoek naar het meerijden uit. Daarvoor gebruikt het niet alleen de vragenlijst, maar ook gegevens van examens en klantonderzoeken in de afgelopen jaren. Het bekijken van die gegevens gaat nu wel door.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marilon Tresfon

Marilon Tresfon is de vaste journalist van RijschoolPro.

4 reacties op “Onderzoek meerijden met examen opgeschoven naar volgend jaar”

Mart Kuiper|24.11.21|10:19

Zo kun je ook mooi tijdrekken. De wegen van het CBR zijn werkelijk ondoorgrondelijk, dat is wel weer eens gebleken na een overleg van vorige week met de examenmanager hier in de regio. Een uitvoerende overheidsinstantie ten voeten uit….

Sander H.|24.11.21|20:10

Haha ja tuurlijk, allemaal theater. Ze vinden het bij het CBR wel prima zo. Corona is een prachtig excuus gebleken om geen ‘lastige’ instructeurs meer mee te laten rijden. Grootste grap was natuurlijk het wel mee mogen rijden met een TTT en niet met een rijexamen. Want uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het killer verkoudheidsvirus vooral toeslaat tijdens examenritten.

ronald broersma|26.11.21|08:43

De wegen van het CBR zijn zeer doorgrondelijk hoor: dictatoriaal monopoly met bijbehoorde absurde prijzen en idioot lange wachtrijen aangevuld met een sausje van de slager die zijn eigen vlees keurt.

Deze incompetente kar word voortgetrokken door een directeur met een moraal compas die een voorkeur richting heeft voor belasting ontwijkende penthousjes in Scheveningen om daar met regelmaat van de klok kindertjes te verwekken met zijn buitenechtelijke side-bitch projectje en deze zelfde kindertjes vervolgens niet te willen erkennen.

ronald broersma|26.11.21|08:48

De wegen van het CBR zijn zeer doorgrondelijk hoor: dictatoriaal monopoly met bijbehoorde absurde prijzen en idioot lange wachtrijen aangevuld met een sausje van de slager die zijn eigen vlees keurt.
Deze incompetente kar word voortgetrokken door een directeur met een moraal Compas die bij voorkeur richting geeft voor belastingontwijkende penthousjes in Scheveningen om daar met regelmaat kindjes te verwekken met zijn buitenechtelijke side-bitch.Ojah,de verwekte kindjes ontkennen natuurlijk!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.