Regen en ongelukken leiden tot drukste ochtendspits van het jaar

Regen en ongelukken leiden tot drukste ochtendspits van het jaar

File op de Nederlandse wegen Foto: Unsplash

Regen en ongelukken leiden donderdag tot de drukste ochtendspits van het jaar. Rond 08.30 uur stond er op het hoogtepunt van de spits 972 kilometer file, laat een woordvoerder van de ANWB weten. Het vorige record was op dinsdag 27 september, toen stond er 925 kilometer file in de ochtendspits.

Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden. Maar ook ongelukken leiden tot vertraging. Zo is er op de A12 bij Arnhem anderhalf uur vertraging door een ongeluk. Ook op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn is bijna een uur oponthoud door pecht.

Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan.

De drukste avondspits van het jaar werd deze maand gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.

(Bron: ANP)

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.