Chauffeurs bang voor hun baan

Mensen werkzaam in de vervoerssector maken zich grote zorgen over het behoud van hun baan. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), uitgevoerd door TNO en CBS, blijkt dat met name chauffeurs ongerust zijn over de toekomst.

Op de vraag  “Maakt u zich zorgen over het behoud van uw baan?” antwoordden 398 vrachtwagenchauffeurs met ‘ja”.

Dit is een percentage van 21,3%, terwijl dit in 2007 nog slechts 10% was. Uiteraard is deze stijging het resultaat van de economische recessie, welke zeker in de transportsector haar sporen heeft nagelaten. Diverse transportbedrijven zijn de laatste maanden op de fles gegaan en volgens de verwachtingen is het einde van de crisis in de transportsector nog niet in zicht.

De NEA is een nationaal representatief onderzoek dat wordt gecoördineerd door TNO en uitgevoerd door TNO in samenwerking met het CBS en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.