Chauffeurs bang voor hun baan

AMSTERDAM – Vacatures in een vestiging van het UWV WERKbedrijf in Amsterdam. De werkloosheid in Nederland is voor de derde achtereenvolgende maand gestegen. In de periode van december tot en met februari waren gemiddeld 314 duizend personen werkloos. ANP XTRA KOEN SUYK

Mensen werkzaam in de vervoerssector maken zich grote zorgen over het behoud van hun baan. Uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), uitgevoerd door TNO en CBS, blijkt dat met name chauffeurs ongerust zijn over de toekomst.

Op de vraag  “Maakt u zich zorgen over het behoud van uw baan?” antwoordden 398 vrachtwagenchauffeurs met ‘ja”.

Dit is een percentage van 21,3%, terwijl dit in 2007 nog slechts 10% was. Uiteraard is deze stijging het resultaat van de economische recessie, welke zeker in de transportsector haar sporen heeft nagelaten. Diverse transportbedrijven zijn de laatste maanden op de fles gegaan en volgens de verwachtingen is het einde van de crisis in de transportsector nog niet in zicht.

De NEA is een nationaal representatief onderzoek dat wordt gecoördineerd door TNO en uitgevoerd door TNO in samenwerking met het CBS en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.