Eigen radiozender voor transportwereld

De transportsector heeft sinds afgelopen vrijdag een eigen radiozender, namelijk Transportradio. De zender wil het imago van de sector verbeteren.

Transportradio is een onafhankelijk initiatief, dat wordt gesteund door bedrijfsleven, belangenorganisaties en overheden, waaronder TTM.nl, Nieuwsblad Transport, Rijkswaterstaat, VERN, ANWB, KLPD, VVN, Weathernews, Les Routiers Européens, Truckstar, TON Magazine, Trucks en DAS Rechtsbijstand.

Bedenker van Transportradio is Bob van Beeten en hoopt meer jonge mensen te interesseren voor transport en logistiek. Veel mensen hebben volgens Transportradio een vertekend beeld van de sector, grotendeels gevoed door negatieve berichtgeving in de media over onveiligheid op de weg, milieuvervuiling of ontduiking van de regels.

Transportradio zoekt aansluiting bij het project ‘Imagoverbetering’, dat de brancheorganisaties en het ministerie van Verkeer en Waterstaat met elkaar zijn overeengekomen.

De zender biedt 24 uur per dag actuele Europese verkeersinformatie, weer, nieuws en muziek, in samenwerking met de eerder genoemde partners.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.