Transporteurs investeren fors in ICT

Om de rijstijl van de chauffeurs te beheersen, investeren transportbedrijven relatief veel geld in ICT.

Dit blijkt uit de jaarlijkse automatiseringsenquete van TLN, waaruit wel blijkt dat er in het tweede deel van 2008 al minder geld werd gespendeerd aan de ICT.

Rendabel

Toch spoort voorzitter Peter Sierat van TLN transportbedrijven aan om juist nu te blijven investeren in ICT. “Door het effect op brandstofverbruik en onderhoud is er een interessant terugverdieneffect,” zegt TLN-voorzitter Peter Sierat.

In de afgelopen twee jaar is er een nieuwe informatiebehoefte bij transportbedrijven ontstaan, namelijk over de rijstijl van de chauffeur. Door informatie uit de CAN-bus te integreren met de boordcomputer, kan dit rijgedrag inzichtelijk worden gemaakt.

“De rijstijl van de chauffeur heeft direct effect op het verbruik van brandstof,” aldus Sierat.
 
Terugval

De investeringen in ICT gaan echter ook gebukt onder de crisis. Geen verrassing in de ogen van Sierat: “De vraaguitval waarmee bedrijven hadden te kampen was in sommige gevallen dan ook redelijk desastreus.”

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.