Brancheorganisaties schrikken van toename ladingdiefstal

De ladingdiefstal bij vrachtwagens was het eerste kwartaal van dit jaar liefst 38% hoger dan in 2008. Voor de brancheorganisaties reden om nog maar eens aan de bel te trekken.

TLN en EVO zijn duidelijk geschrokken van de cijfers. “Het is waarschijnlijk dat de recessie de toename van het aantal diefstallen in de hand werkt,” aldus een gezamenlijke reactie van de brancheorganisaties.

Het stelen van lading komt vooral voor in Limburg en Zuid-Oost Brabant. EVO en TLN: “Om de risico’s te verkleinen hebben we samen met enkele andere organisaties sinds 1 juni dit jaar het Waarschuwingsregister Logistieke Sector (WLS) opgezet. Met het register wil de logistieke sector zich wapenen tegen de gevolgen van interne criminaliteit. Diefstal door het eigen personeel kost het bedrijfsleven gemiddeld zes procent van de winst.”

Naast het waarschuwingsregister roepen de partijen ook de overheid maar weer eens op om iets te doen aan deze misstanden, onder meer door te hameren op de aanleg van beveiligde parkeerplaatsen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.