Verzekeraar TVM wil ladingdiefstal hard aanpakken

TVM verzekeringen wil een hardere en landelijke aanpak van ladingdiefstal. De maatregelen die tot nu toe zijn genomen zijn volgens de verzekeraar onvoldoende.

“Het aantal ladingdiefstallen is met 40 procent gestegen,” zegt president-directeur Arjan Bos van TVM verzekeringen tegenover Logistiek.nl.

“Wij bespeuren deze trend al langer en ook de cijfers van het eerste kwartaal van de KLPD gingen die kant op. Onder invloed van de kredietcrisis is het transport nu slachtoffer van misdaadorganisaties, die bijna op bestelling makkelijk verhandelbare goederen als elektronica en parfum stelen. De sector heeft enorm in preventie geïnvesteerd en alleen met een stevig pakket maatregelen voorkomen we dat het verder uit de hand loopt.”

TVM wil dat er snel wordt gestart met de bouw van bewaarkte parkings en ziet graag dat de politie zich actiever in gaat zetten met de opsporing en vervolging van transportcriminelen.

Bos: “Er mag wel een tandje bij als het gaat om het bouwen inrichten van bewaakte parkings. Maar daar zijn we er niet mee. Wij willen al langer een ‘tweesporenbeleid’, waarbij we naast de bewaakte parkings ook van politie en justitie vragen om de veiligheid op en rond de snelwegen te verbeteren. Met alleen bewaakte parkings kom je er niet.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.