Transportsector bereidt zich voor op Mexicaanse griep

Ook de transportsector ontkomt er niet aan, de Mexicaanse griep is een mogelijk gevaar voor de samenleving. Temeer voor chauffeurs die grote afstanden afleggen en op vele plaatsen komen.

De transportsector wordt door het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) als kritieke sector gekarakteriseerd. Volgens branche-organisatie VERN kunnen er mogelijk 60.000 chauffeurs ziek worden.

“De grootste problemen worden verwacht in de distributiecentra en in het transport, waardoor de levensmiddelenvoorziening in gevaar kan komen,” aldus een woordvoerder van het CBL in het Nederlands Dagblad.

Hoe concreet zijn die gevaren? “Dat is nog moeilijk in te schatten”, zegt Robert Portier van Transport en Logistiek Nederland (TLN). “We zijn momenteel bezig met de opzet van een pandemieteam. Gesprekspunten daarbij zijn wat er concreet gedaan kan worden om het griepvirus zo min mogelijk te verspreiden door transport.”

Adviezen heeft TLN nog niet voor de chauffeurs. “Er is nog geen sprake van een grootschalige uitbraak. Wel hebben we op de site een sectie aangemaakt over de pandemie. Daar kan iedereen terecht wanneer de griepgolf ons land bereikt. Voor actuele info over het virus zelf verwijzen naar de RIVM, die is volledig up-to-date.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.