Door crisis tekort aan leerwerkplekken

TLN trok onlangs aan de bel: de komende jaren zijn er 55.000 extra vrachtwagenchauffeurs nodig om de vraag te voldoen. Deze zullen opgevuld moeten worden met jongeren, die nu dus zullen moeten kiezen voor een gerichte opleiding.

Maar daar zit ook een deel van het probleem. De aanwas van jongeren is niet enorm groot en door de crisis er nu juist een tekort aan leerwerkplekken.

Mariël Oolthuis van VTL: “De crisis zorgt voor een nog groter tekort aan leerwerkplekken dan er al was. In het verleden hadden we een speciale taskforce voor leerwerkplekken, maar ook die is door de crisis opgeheven. Op dit moment volgen 1046 leerlingen een leer-werktraject bij ons, dat zijn alle trajecten in de transport en logistiek inclusief chauffeursopleiding, verdeeld over verschillende jaargangen.”
   
De chauffeursopleiding maakt zestig tot zeventig procent uit van het totaal, schrijft Logistiek.nl.

“Vorig jaar zijn er 850 leerlingen bij ons geslaagd. Het enige positieve puntje dat we zien is dat er voor het jaar 2009-2010 relatief veel aanmeldingen zijn, zo’n dertien procent meer dan voor 2008-2009. Dat enthousiasme moeten we natuurlijk wel proberen om te zetten in nieuwe chauffeurs.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.