‘Gevecht om klanten in transportsector’

Er is sprake van een verharde concurrentiestrijd in de transportbranche, waarin meer dan ooit wordt gevochten om klanten. Dit stelt de Transport & Logistics Group van Ernst & Young naar aanleiding van een onderzoek wat is uitgevoerd onder ruim honderd ondernemers uit de transportbranche.

Volgens de onderzoekers is het daarom niet vreemd dat hardere prijsconcurrentie door een ruime meerderheid van de ondervraagden als de grootste bedreiging wordt gezien. Het uitvallen van klanten wordt ervaren als de tweede grote bedreiging.

Uiteindelijk verwachten de respondenten wel dat de transportbranche hierdoor gezonder wordt.

Drieëndertig procent van de ondervraagden richt zich op prestatieverbetering door de kosten te verlagen en efficiënter te gaan werken. Achtendertig procent van de ondervraagden verwacht dat het niveau van voor de economische malaise in de komende vijf jaar niet meer terugkeert. Velen maken zich zorgen over de internationale concurrentiepositie van de sector.

En ook over het Nederlandse overheidsbeleid wat betreft de transportsector wordt evenmin positief gedacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.