Scania ziet het licht weer

Het dieptepunt van de recessie lijkt voor de Zwolse vrachtwagenproducent Scania voorbij. In het bedrijf aan de Russenweg overheerst het optimisme. De door de recessie ontstane voorraad trucks is inmiddels flink geslonken, terwijl het aantal bestellingen weer toeneemt.

Rekenend naar de dagproductie van 140 trucks per dag vlak vóór de recessie, ligt de productie nu weer op 40 tot 45 procent daarvan. Het streven van het Zweedse bedrijf om het personeel via werktijdverkorting en deeltijd-ww vast te houden staat nog steeds overeind.

Het optimisme bij Scania kreeg maandag nog een extra oppepper door de presentatie van een nieuw type vrachtwagen. Afgelopen weekeinde kwam het prototype over vanuit Zweden.

“We zijn in dit bedrijf gewend om anti-cyclisch te werken en daarom is de ontwikkeling van dit nieuwe type ook tijdens de recessie verder gegaan,” aldus woordvoerder Leonie Flanderijn in De Stentor.

De eerste bestelde exemplaren van de nieuwe vrachtwagen rijden later deze week in Zwolle al het bedrijf uit.

De presentatie van de nieuwe vrachtwagen was tevens die van de nieuwe algemeen directeur Fredrik Allard (39). De Zweed is per 1 augustus Evert Halvarsson opgevolgd, die terug is naar Zweden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.