De zes halve finalisten zijn bekend…

Op 12 september werd in Melissant op Flakkee het 14e Nationale Kampioenschap behendigheidsrijden voor beroepschauffeurs gehouden. Ieder jaar zijn er door het hele land voorronden met als afsluiting een NK. In vier categorieën (bakwagen met en zonder aanhanger, bus en trekker/oplegger) proberen chauffeurs tot op de centimeter nauwkeurig te manoeuvreren. Naast de beroepstrots van de deelnemers is het ook goed voor het imago van de chauffeur.

De organiserende instantie, Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten, zoekt ieder jaar een geschikte locatie en dit jaar was de oudste en grootste chauffeursvereniging van Nederland, CV Flakkee , gastheer.

Traditie is dat de kampioen van vorig jaar als eerste start om de anderen de gelegenheid te geven bepaalde moeilijke passages af te kijken. Na afloop van zijn rit leek Jaap van Splunter niet geheel tevreden, maar later zou blijken dat hij slechts een chauffeur voor moest laten gaan. Na de berekeningen van de handicaps (met een aanhanger rijden is moeilijker dan zonder) en het bijtellen van de punten voor de theoretische test bleek de chauffeur van Connexxion zijn titel te prolongeren.

Tijdens het NK werd ook de kwartfinale van ‘De zuinigste chauffeur van Nederland’ afgewerkt. De negen overgebleven chauffeurs reden in een zestal fantastische trucks, beschikbaar gesteld door DAF, IVECO, MAN, Mercedes, Scania en Volvo een vastgesteld parcours. Opdracht zo snel mogelijk terug, maar wel met het laagste verbruik.

De vijf chauffeurs die zich op gaan maken voor de halve finale zijn Ton Dirks, Jan Goedegebuure, Rik van de Berkmortel, Hans Brouwer en Elwin Stegeman. Zij zullen op 3 oktober de zuinigste chauffeur van 2008 treffen (Klaas Pot) als ze op het terrein van de RDW te Lelystad de kwart finale uitvechten. Op 4 oktober volgt dan het slotstuk tijdens de Mack en Speciaal transport dag en dan zullen we weten wie zich één jaar lang de zuinigste chauffeur van Nederland mag noemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.