Is dit de oplossing voor de Dode Hoek problematiek?

Met de introductie van C-A-R-E-system is er voor chauffeurs een technologie beschikbaar, welke het inderdaad mogelijk maakt het aantal ongevallen door dode hoeken van het voertuig te verminderen, het risico van overvallen en diefstal te beperken en vernielingen aan het voertuig te voorkomen.

Of het echt werkt moet de toekomst uitwijzen, maar de eerste verhalen zijn in elk geval bijzonder positief.

C-A-R-E-System is een systeem met sensoren, die de unieke eigenschap hebben om onder alle weersomstandigheden uitsluitend mens en dier te kunnen detecteren. 

In samenwerking met transportbedrijf Van Tilburg Bastianen is een truck voorzien van deze technologie en is vervolgens contact opgenomen met de Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten OSC.

Deze stichting, partner van Verkeerspro.nl, vertegenwoordigt bijna alle chauffeursverenigingen in Nederland en heeft kennis van alle beschikbare systemen en hulpmiddelen voor chauffeurs.

De unieke en gepatenteerde eigenschappen van C-A-R-E-system zijn voor het stichtingsbestuur van OSC aanleiding geweest de truck met het C-A-R-E-system te gaan presenteren op de MACK en Speciaal transportdag, op 4 oktober a.s. in de Veemarkthallen te Utrecht.

C-A-R-E-system detecteert de aanwezigheid van uitsluitend personen in de gevarenzone van voertuigen, geeft de chauffeur de informatie in welke gevarenzone, en waarschuwt ook de voetganger of fietser dat hij of zij zich in de gevarenzone van het voertuig bevindt. Bovendien werken de sensoren onder alle weersomstandigheden, ook al zijn de sensoren vuil, ondergesneeuwd of voorzien van een laag ijs.

Wereldwijd zijn er al ruim 4000 truks uitgerust met dit product, nu is Nederland aan de beurt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.