Vrachtwagenchauffeur beboet voor roken achter het stuur

Een Canadese vrachtwagenchauffeur heeft een boete gekregen omdat hij aan het roken was in de cabine van zijn truck.

Die cabine wordt beschouwd als zijn werkplaats en roken op het werk is verboden in Ontario.

De 48-jarige chauffeur werd op heterdaad betrapt door een politieagent. Hij werd prompt bedacht met een fikse boete van omgerekend 200 euro.

De antitabakswet in Ontario bepaalt dat het verboden is te roken in besloten werk- of openbare ruimtes. Die bepaling is ook van toepassing op bedrijfsvoertuigen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Vrachtwagenchauffeur beboet voor roken achter het stuur”

Rorik|13.10.09|17:14

Vrachtwagen aan de kant zetten.
Het is toch z,n vrij beroep laat mij niet lachen.

Luc|27.01.10|22:37

De chauffeur wist dat het niet mocht voordat hij de functie aannam dan toch heb ik wel met hem te doen, hij stoorde er niemand mee maar ja het zijn de regeltjes der overbevolking ten overstaan de vrijheid die eindigt waar deze van ander begint. Ik houd mijn hart vast voor wat komen zal anno 2020 en 30. Welk soort vrachtauto zal nog de stad in kunnen om te leveren? In ieder geval wordt het iets voor verscheiden bedrijf waar vroeger één enkel bedrijf aan kon voldoen. Ik ben ex vrachtrijder en heb de gouden jaren mogen meemaken, welke rijden als met de kampeerauto waar afstanden werden overbrugd tot in de uithoeken van Europa. En ja er kon vrij gerookt, geparkeerd naar believen, het stoorde niemand zolang je zich gedraagt zoals het hoort te zijn! Betreft het roken in een bedrijfsvoertuig, ook in België mag het niet indien het voertuig met derden moet gedeeld, en voor deze die zich goed voelen met het sigaretje mag het indien de wagen doorlopend door de chauffeur word gebruikt! Mijn persoonlijke mening… oef!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.