VTL helpt leerlingen met succes aan leerwerkplek

VTL heeft nu 1.450 leerlingen in transport en Logistiek aan een leerwerkplek geholpen. Dat zijn er 335 meer dan op 1 september.

Begin september hebben Annemarie Jorritsma, voorzitter Taskforce Extra Chauffeurs, samen met Peter Sierat, Algemeen Directeur TLN en Jeroen Meulendijks, directeur VTL een oproep gedaan aan de sector voor meer leerwerkplekken.

Deze oproep heeft een flink aantal nieuwe leerwerkbedrijven opgeleverd.

VTL heeft 485 potentiële leerlingen niet aan een leer-werkplek kunnen helpen.

Annemarie Jorritsma op Logistiek.nl: “Allereerst wil ik de bedrijven die gevolg hebben gegeven aan de oproep bedanken. Sterker nog ik wil hun feliciteren met hun visie op de arbeidsmarkt. Zij hebben zo meteen, als de markt weer aantrekt, de mensen en de capaciteit om de vergrijzing op te vangen. Daarnaast wil ik de oproep om leerlingen een kans te bieden toch nog een keer herhalen. Hoe moeilijk het ook in de huidige economische omstandigheden ook is voor de sector, bedenk dat leerlingen direct inzetbaar zijn en een goede investering zijn voor de toekomst. Tot 2015 wordt er een behoefte van 55.000 chauffeurs verwacht. Tegen de tijd dat deze leerlingen hun diploma hebben zijn het de beste werknemers die je kunt hebben in je bedrijf. Biedt ze dus nu de kans om met hun opleiding te starten.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.