Verkeerschaos in 2010, transportorganisaties eisen goede afstemming

DEN HAAG – Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat woensdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over de nota Anders Betalen voor Mobiliteit. Eurlings zal de wet op de kilometerheffing waarschijnlijk pas na de zomer naar de Tweede Kamer sturen. Hij had de Kamer begin april juist beloofd het wetsvoorstel voor de zomer […]

Nederlandse weggebruikers moeten vanaf januari 2010 rekening houden met extreem veel fileleed en een ongekende verkeerschaos, schrijft De Telegraaf in een uitgebreid artikel.

De uitvoering van de spoedwetprojecten van minister Eurlings (Verkeer) om versneld cruciale autosnelwegen te verbreden met extra rij- en spitsstroken, wordt een regelrechte nachtmerrie voor automobilisten en vrachtverkeer.

De VerkeersInformatieDienst (VID) verwacht grote problemen op de A1, A2, A9, A12 en A27.
Hinder

“Er komt veel overlast,” zo waarschuwt een woordvoerster. “Natuurlijk proberen wij het zoveel mogelijk te beperken, maar het verkeer zal toch met veel hinder te maken krijgen.”

“In 2008 werd nog niet één procent van de files toegeschreven aan werkzaamheden. Dit jaar zal het iets hoger liggen, maar 2010 overtreft alles,” stelt VID-woordvoerder Patrick Potgraven. “En dat ondanks de gevolgen van de economische recessie waardoor er minder beroepsverkeer op de weg rijdt.”

Transport en Logistiek Nederland en verladersorganisatie EVO eisen wel dat er een goede afstemming plaatsvindt. “De spoedwet is uiteindelijk bedoeld om de infrastructuur meer lucht te geven waardoor het aantal fileknelpunten de komende jaren zal afnemen. Maar we eisen wel dat er geen enorme economische schade zal ontstaan,” aldus een TLN-woordvoerder. “Die schade liep voor de transportsector het afgelopen jaar op tot ruim 750 miljoen euro.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.