Fikse stijging ladingdiefstal vrachtwagens

ROTTERDAM – Chauffeur sluit en verzegeld de laadklep van een container. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Het aantal ladingdiefstallen uit vrachtauto’s is in de eerste negen maanden van dit jaar sterk toegenomen, zo blijkt uit criminaliteitscijfers van het KLPD.

De analyse toont cijfers van de criminaliteitsontwikkeling in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Het wordt gemaakt op basis van een convenant tussen het KLPD, het Bureau Verkeershandhaving van het openbaar ministerie en de Stichting Verzekeringsbureau.

In de eerste negen maanden van 2009 daalde het aantal aangiften van diefstal van voertuigen met lading met 46 procent, ten opzichte van dezelfde periode in 2008. Ook het aantal aangiften van diefstal van voertuigen zonder lading, opleggers en trekkers nam af.

Hoewel de trend in de afgelopen jaren daalde, steeg het aantal aangiften van diefstal van alléén lading door middel van het kapotsnijden van zeilenwagens in de eerste negen maanden van 2009.

Vooral in de politieregio’s Limburg-Noord en Brabant-Zuid-Oost is een flinke stijging waar te nemen. De hot spots van aangiften van ladingdiefstal liggen in Zuid-Nederland.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.