Helft Nederlandse transporteurs voert actief duurzaam beleid

Slechts de helft van de Nederlandse transportbedrijven voert actief beleid om hun transportvloot milieuvriendelijker en energie-efficiënter te maken.

Bovendien stimuleert slechts 49% zuinig rijden, “het nieuwe rijden”, binnen hun onderneming, zo blijkt uit een onderzoek van accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC) onder 50 grote Nederlandse transporteurs.

“Duurzaamheid bungelt letterlijk en figuurlijk onderaan het prioriteitenlijstje van transporteurs, zegt Jeroen Boonacker, voorzitter logistiek- en transportsector PricewaterhouseCoopers. “Uit onze benchmark blijkt dat slechts 10% actief milieubesparingen realiseert door middel van ketensamenwerking. Bij de transporteurs leeft de overtuiging dat duurzaamheidinvesteringen voor te lage besparingen zorgen. Daarnaast kijken de opdrachtgevers van transporteurs alleen naar prijs en minder naar duurzaamheid. Door het verhogen van de beladingsgraad van een transportmiddel is besparing mogelijk, maar slechts 52% formuleert doelstellingen op dit gebied.”

Dat is volgens Boonacker een gemiste kans. “Duurzaam ondernemen, mits goed toegepast, zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen, een hogere bedrijfswaardering door aandeelhouders en stakeholders en concurrentievoordeel. Ondernemingen benutten onvoldoende de kansen om voorsprong te nemen via het toepassen van groene technologieën en samenwerking.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Helft Nederlandse transporteurs voert actief duurzaam beleid | RijschoolPro

Helft Nederlandse transporteurs voert actief duurzaam beleid

Slechts de helft van de Nederlandse transportbedrijven voert actief beleid om hun transportvloot milieuvriendelijker en energie-efficiënter te maken.

Bovendien stimuleert slechts 49% zuinig rijden, “het nieuwe rijden”, binnen hun onderneming, zo blijkt uit een onderzoek van accountants- en adviesorganisatie PricewaterhouseCoopers (PwC) onder 50 grote Nederlandse transporteurs.

“Duurzaamheid bungelt letterlijk en figuurlijk onderaan het prioriteitenlijstje van transporteurs, zegt Jeroen Boonacker, voorzitter logistiek- en transportsector PricewaterhouseCoopers. “Uit onze benchmark blijkt dat slechts 10% actief milieubesparingen realiseert door middel van ketensamenwerking. Bij de transporteurs leeft de overtuiging dat duurzaamheidinvesteringen voor te lage besparingen zorgen. Daarnaast kijken de opdrachtgevers van transporteurs alleen naar prijs en minder naar duurzaamheid. Door het verhogen van de beladingsgraad van een transportmiddel is besparing mogelijk, maar slechts 52% formuleert doelstellingen op dit gebied.”

Dat is volgens Boonacker een gemiste kans. “Duurzaam ondernemen, mits goed toegepast, zorgt voor aanzienlijke kostenbesparingen, een hogere bedrijfswaardering door aandeelhouders en stakeholders en concurrentievoordeel. Ondernemingen benutten onvoldoende de kansen om voorsprong te nemen via het toepassen van groene technologieën en samenwerking.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.