Verzekeraar wil politie steunen in strijd tegen ladingdiefstal

Transportverzekeraar TVM wil een speciaal interventieteam in het leven roepen om politie en justitie te kunnen ondersteunen bij de bestrijding van ladingdiefstal.

TVM reageert hiermee op een brief van justitieminister Ernst Hirsch Ballin aan de Tweede Kamer, waarin hij de komst aankondigt van een speciale Officier van Justitie belast met de bestrijding van transportcriminaliteit.

“Met die ene Officier van Justitie zijn we er nog niet”, reageert TVM-directeur Arjan Bos. “Het projectteam Transportcriminaliteit van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland zal landelijk moeten gaan opereren en als verzekeraar willen we meer dan nu bij onderzoeken betrokken worden. Wij beschikken over veel kennis en ervaring en samen met de politiemensen zou dat tot goede resultaten kunnen leiden.”

Volgens TVM is het aantal ladingdiefstallen dit jaar met meer dan 40% gestegen. “Het is nu tijd voor doorpakken. De totale economische schade bedraagt inmiddels bijna € 400 mln per jaar”, aldus Bos.

Op 9 december ondertekenen partijen uit de transportsector op initiatief van staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken)  een convenant over de bestrijding van transportcriminaliteit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.