Gelderse chauffeurs geven zelf voorlichting

Op initiatief van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) en Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten (OSC) gaan chauffeurs op scholen voorlichting geven over verkeersveiligheid.

In de meeste gevallen brengen ze daarbij hun vrachtauto mee. Uiteraard krijgen de chauffeurs eerst een opleiding om op de scholen goed voorbereid aan hun voorlichtingstaak te beginnen. Uit handen van directeur Wim Bosman van het gelijknamige zal aan Marijke van Haaren, voorzitter van het ROVG, een symbolische cheque overhandigd worden.

De cheque is goed voor vijftien chauffeurs die met hun vrachtauto vijftien scholen in Gelderland gaan voorlichten. Naast voorzitter van ROVG is Marijke van Haaren ook gedeputeerde Mobiliteit en Economie van de provincie Gelderland. Het OSC hoopt dat vele bedrijven (en chauffeurs) dit voorbeeld zullen volgen.

Nadat dit initiatief in 2010 ruim 200 scholen in Gelderland de kans zal geven op voorlichting hoopt men al in de tweede helft van 2011 het idee landelijk te kunnen uitrollen. De OSC heeft als doel het imago van de beroepschauffeur te verbeteren en daarom is het belangrijk dat het aantal ongevallen waarbij bedrijfsvoertuigen betrokken zijn afneemt. 

Naast voorlichting op scholen blijft de OSC kritisch kijken naar technische oplossingen die vermindering van het aantal slachtoffers kunnen opleveren. Zo is volgens OSC het aanleggen van een fietspad in een vierkant om een rotonde voor auto’s een simpele maar zeer doeltreffende maatregel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.