Bureau Verkeershandhaving wordt Team Verkeer

Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) krijgt een nieuwe naam. Vanaf januari 2010 gaat het verder als Landelijk Parket Team Verkeer. Daarmee komt een eind aan ruim 10 jaar BVOM, dat het laatste jaar onder leiding stond van mr. Peter Muijen. Het Team Verkeer wordt vanaf december dit jaar geleid door mr. Willebrord Freijsen, daarvoor hoofd Beleid en Strategie en teamleider bij het arrondissementsparket in Amsterdam.

Het Landelijk Parket krijgt hiermee een nieuwe landelijke taak, naast teams die zich bezig houden met mensensmokkel, (synthetische) drugs, witwassen, terrorisme en politiek geïnspireerd activisme. Het LP, dat gezag uitoefent over het KLPD, wordt geleid door hoofdofficier van justitie mr. A.J.A.M. Nieuwenhuizen. Door verkeer onder te brengen bij het LP onderstreept het Openbaar Ministerie de waarde die het hecht aan het op peil houden van de handhavingsdruk op de weg.

De doelen en werkzaamheden van het Team Verkeer veranderen niet. Als landelijk expertisecentrum adviseert het ministeries, andere OM-onderdelen en diverse ketenpartners over wet- en regelgeving op verkeersgebied. Ook de ondersteuning van de regionale verkeershandhavingsteams in alle politieregio’s blijft een kerntaak. Het Team Verkeer streeft een zo groot mogelijk naleving van de verkeersregels na, met als doel minder verkeersslachtoffers, minder milieubelasting en een betere doorstroming op de weg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.