OM Breda wil snelheidsboetes op dodenweg verdriedubbelen

BREDA – Het Openbaar Ministerie (OM) in Breda wil de boetes voor te hard rijden op een zogeheten ‘dodenweg’ flink opschroeven. Dat bericht BN/DeStem dinsdag. Ze gaat de mogelijkheid bekijken tot een verdubbeling of zelfs verdrievoudiging.

Het OM heeft hierover overleg met de dienst Verkeer van justitie. “Er geldt op de Leursebaan een zeer bijzondere omstandigheid. Drie dodelijke slachtoffers in korte tijd. We onderzoeken de mogelijkheid om af te wijken van de geldende landelijke tarieven”, zegt Rutger Jeuken, officier van justitie,dinsdag in het dagblad. “Boetes zijn rekbaar, afwijken kan. We gaan ook na wat de jurisprudentie hier precies over zegt. We moeten een sterke zaak hebben bij de rechter.”

Jeuken zegt zeer geschrokken te zijn van een recente snelheidsovertreding, waarbij iemand 133 kilometer per uur reed om elf uur in de ochtend, terwijl op de Leursebaan 60 km geldt. Dat leverde een boete op van 860 euro en vier maanden rijontzegging.

“Er wordt vooral in de avond en nacht hard gereden, maar dus ook overdag. Die snelheid moet en zal eruit gaan. Daar gaan we alles aan doen. Ik kan me voorstellen dat we naar een verdrievoudiging van de bekeuringen gaan. Dat betekent dat iemand die twintig kilometer te hard rijdt in plaats van 108 euro, 324 euro betaalt bij een eerste overtreding. Dat loopt bij een volgende overtreding in dat jaar verder op.”

Lees het artikel in BN/Destem.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.