Chevrolet Volt, elektrische auto

‘Elektrische auto bereikt doorbraak in 2017’

De elektrische auto breekt in 2017 door op de consumentenmarkt. Dat verwacht Mobimix, het Belgische platform voor ecologisch vlootbeheer. Mobimix publiceert woendag een overzicht van de diverse Europese doelstellingen en plannen voor de elektrische wagen.

Er zijn er veel initatieven in Europa de elektrische auto verder te ontwikkelen. Deze worden vooral gestimuleerd door de verschillende overheden.  Zo wil Spanje al in 2014 maar liefst één miljoen elektrische auto’s hebben rondrijden. Nederland wil die mijlpaal rond 2020 bereiken.

Het zal echter nog tot 2050 duren voordat de techniek ver genoeg is om de elektrische auto’s in massaproductie te nemen, zo verwacht het platform. Op korte termijn zullen de hybrides, al dan niet met plug-in (met de mogelijkheid om de batterij op te laden), sneller de markt veroveren dan voertuigen die enkel voorzien zijn van een batterij.

Lees het dossier van Mobimix

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.