controle, politie, België, fiets, jongeren

West-Vlaamse jongeren fietsen veiliger door internetspel

BRUGGE – Een Belgisch internetspel voor jongeren in de provincie West-Vlaanderen heeft ertoe geleid dat fors meer fietsen in orde zijn. Dat meldt De Standaard vrijdag.

Met de internetgame werden de jongeren bewustgemaakt van de gevaren in het verkeer, zoals de dode hoek of fietsen op rotondes. De website van het internetspel werd ruim 15.000 keer bezocht. Tijdens het slotmoment streden de drie beste spelers om een fiets.

Bovendien voerde de politie fietscontroles uit in scholen en op wegen in de hele provincie. “Tijdens een eerste, preventieve, fase werden 21.000 fietsen gecontroleerd, en in de daarop volgende handhavende fase nog eens bijna 24.000”, zegt gouverneur Paul Breyne.

Uit de resultaten blijkt dat de controles hun doel niet misten, zo zegt Breyne. “Het percentage fietsen dat niet in orde was, daalde van veertig procent naar vijftien procent. Ook het aantal fietsen zonder verlichting daalde aanzienlijk.”

De campagne ‘Veilig Fietsen’ liep van oktober tot half februari en heeft als doel jongeren tussen twaalf en achttien aanmanen tot voorzichtigheid in het verkeer. “Het is van belang dat de jeugd de verkeersregels respecteert en zich defensief opstelt”, zegt gedeputeerde Patrick Van Gheluwe (SP.A).

Bron: De Standaard

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.