boete, politie

Controles asociale weggebruikers levert fors aantal boetes op

DRIEBERGEN  – Gerichte controles van de verkeerspolitie tegen asociale weggebruikers op de A1  heeft in de eerste twee maanden van dit jaar fors meer boetes opgeleverd. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) dinsdag gemeld.

In de eerste twee maanden van 2010 waren er bijna dagelijks vijf of zes wagens op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort bezig met het signaleren van asociaal weggebruik. In die periode zijn er 895 bekeuringen uitgeschreven.

Een kwart van de boetes werd gegeven aan mensen die mobiel belden in de auto. Ook werd een flink aantal ‘fileontwijkers’ bekeurd. Dat zijn mensen die bij files niet de rijstrookpijlen opvolgden of door een afrit te gebruiken een stuk file probeerden af te snijden.

Verder schreef de politie bonnen uit voor snelheidsovertredingen en het niet dragen van een autogordel. De verkeerspolitie zet de gerichte controles in de maanden april, mei en juni voort op vijf plaatsen waar de komende maanden wegwerkzaamheden plaatsvinden. Het gaat om extra toezicht op asociaal gedrag op onder meer de A2 bij Holendrecht en Oudenrijn en de A4 bij Hoofddorp en Zoeterwoude.

(ANP)

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.