verkeersexamen, basisschool

200.000 kinderen leggen theoretisch verkeersexamen af

AMERSFOORT – Aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland dat donderdag is gehouden, hebben zo’n 200.000 kinderen meegedaan. Dat is ongeveer 95 procent van alle leerlingen van groep 7 van de basisscholen. Prinses Maxima gaf in Den Bosch het startsein.

Het is dit jaar de 78e keer dat het verkeersexamen wordt gehouden en bestaat uit een schriftelijk gedeelte en een praktijkgedeelte. Dat praktijkexamen wordt later dit schooljaar afgenomen. Wanneer dat gebeurt verschilt van school tot school en van plaats tot plaats. Hieraan nemen minder leerlingen deel dan aan het schriftelijk examen: zo’n 75 procent.

Het verkeersexamen moet kinderen leren zich veiliger te gedragen in het verkeer. Dat is nodig omdat jaarlijks kinderen in het verkeer omkomen en enkele honderden gewond raken. In 2008 verongelukten 14 kinderen en kwamen er 350 in het ziekenhuis terecht.

Lees ook: Steeds meer gezakten voor verkeersexamen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.