niqaab

Gesluierde automobiliste krijgt boete van de politie

PARIJS – Een Franse automobiliste moet een boete van 22 euro betalen omdat ze gesluierd achter het stuur zat. Volgens de politie werd haar gezichtsveld verkleind door de niqaab, een sluier die alleen de ogen vrijlaat. Dat melden Franse media vrijdag.

De 31-jarige vrouw werd in Nantes, een plaats in West-Frankrijk, aangehouden. Ze moest haar sluier afdoen om zich te kunnen identificeren. De Française, die zegt al jaren een niqaab te dragen, ziet de bekeuring als discriminatie en wil naar de rechter stappen.

De Franse regering werkt momenteel aan een wetsvoorstel voor een volledig verbod op het dragen van een niqaab of een boerka, een sluier die het lichaam en het gezicht van islamitische vrouwen geheel bedekt.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gesluierde automobiliste krijgt boete van de politie”

Kees|23.04.10|11:48

Dit is bovendien erg onveilig voor andere weggebruikers. Je kunt namelijk nooit weten of ze jouw richting op gekeken heeft en dus weet dat jij er aan komt!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gesluierde automobiliste krijgt boete van de politie | RijschoolPro
niqaab

Gesluierde automobiliste krijgt boete van de politie

PARIJS – Een Franse automobiliste moet een boete van 22 euro betalen omdat ze gesluierd achter het stuur zat. Volgens de politie werd haar gezichtsveld verkleind door de niqaab, een sluier die alleen de ogen vrijlaat. Dat melden Franse media vrijdag.

De 31-jarige vrouw werd in Nantes, een plaats in West-Frankrijk, aangehouden. Ze moest haar sluier afdoen om zich te kunnen identificeren. De Française, die zegt al jaren een niqaab te dragen, ziet de bekeuring als discriminatie en wil naar de rechter stappen.

De Franse regering werkt momenteel aan een wetsvoorstel voor een volledig verbod op het dragen van een niqaab of een boerka, een sluier die het lichaam en het gezicht van islamitische vrouwen geheel bedekt.

(ANP)

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gesluierde automobiliste krijgt boete van de politie”

Kees|23.04.10|11:48

Dit is bovendien erg onveilig voor andere weggebruikers. Je kunt namelijk nooit weten of ze jouw richting op gekeken heeft en dus weet dat jij er aan komt!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.